Utstyret jeg bruker

Det er ikke utstyret det kommer ann på for å enten ta gode bilder eller lage en god video som får mange likes på YouTube. Det er ofte en god idé, noe kreativt og den personen som utfører det som er det avgjørende. Likevell kan utstyret hjelpe deg litt lengre. Kjipt når utstyret begrenser kreativiteten.

Noen er kanskje interressert i hva jeg bruker ute på farta og hjemme på kontoret, så her er en lite oversikt.

I KAMERABAGGEN

 - Canon 5D Mark II - dette kamerahuset er helt rått, tar fullformatsbilder.
 - Canon 6D - nyeste del av familien. Fullformat og minst like rått som 5D Mark II.
 - Fijufilm Finepix X100 - kameraet jeg brukes mest privat og når jeg er på ferie. Lettere å ta med enn ett speilrefleks, men tar likevell veldig fine bilder. Har en blender på 2.0. Et nytt og moderne kamera i en «gammel» kropp. Ser veldig kult ut, og alle lurer på hva jeg har rundt halsen.

Canon 85mm f/1.2 - Dette objektivet sitter på 5D-maskinen nesten hele tiden. Blir enormt skarpt der du har fokus og som smør bak.
Canon 50mm f/1.2 - Et fantastisk alround- og portrettobjektiv. Raskt og til å stole på.
Canon 24mm f/1.4 - Veldig glad i dette objektivet. Du kommer skikkelig nært, og det er superbra i små og tranger vielser. Du får med mye i bildet der det er masse folk på liten plass. Bildene blir sylskarpe.
Sigma 70-200mm f/2.8 - Et fantastisk objektiv i filmsammenheng. Fungerer også godt som portrett-objektiv for film og foto, både på 5D og 6D.

I LOMMA

iPhone - i gruppen 'den beste mobiltelefonen som er der ute'. Og den er smart. Holder alt samlet, noe jeg ikke klarer selv alltid. Viktig med backup da, noe Apple selv sørger for i iCloud. Fanger av og til noen instagrams fra telefonen og noen bilder bak kulissene.

HARDWARE OG SOFTWARE

iMac 27" - En arbeidshest. Hadde en Mac Pro fra 2008, men byttet den ut med noe nyere og raskere, og det merkes. SSD-harddisken er superviktig.
Aperture - Har du en Mac har du iPhoto. Aperture er hakket opp i kraftig verktøy, anvennlighet og ytelse.
Adobe Creative Suite og After Effects - Hardcore-programmer på design, produksjon av trykksaker og video-animasjon. Adobe er super solide og flinke på oppdateringer. Nå får du også tilgang til alle programmene deres via Adobe Cloud, noe som er supernice.
Final Cut Pro - Videoredigering skal være enkelt å jobbe med, arbeidsflyten må fungere og da hadde jeg ikke klart meg uten Final Cut. Sikkert fordi det sitter i fingrene etter å brukt det en stund, men ingen annen redigeringsplattform jeg har prøvd tidligere fungerer like bra.
Photo Mechanic - Her starter redigeringsjobben med bildene mine. I dette programmet kan jeg velge bilder, velge bort bilder, gi de fargekoder og gi filene nye navn. Det er det raskeste programmet jeg har vært borti for å forhåndsvise bilder jeg har i raw-formatet.

EKSTRA GADGETS

Kessler Pocket Dolly - 1 meter langt dolly for film og timelapse. Liten nok til å kunne ta med nesten over alt.

Forsikring
Alt utstyret er forsikret og det er superviktig.

Backup 
Gjør tidlig backup og ha mange nok kopier. Det er ingen god backup før du ha en 'ut-av-huset' backup. Hva skjer om huset ditt brenner ned eller datamaskinen med tilkoblede harddisker kræsjer? Du kan aldri gjøre for mye backup..? Jeg bruker Jotta Cloud, en norsk tjeneste, til å gjøre backup online i tillegg til fysiske kopier på harddisker.